09 de desembre 2008

Radio Novato

. secció ENTREGUES PER FASCICLES.

Després d'unes quantes setmanes sense retransmetre, ja tornem a ser aquí, veïns de la nostra comunitat.

Ja ha passat molt de temps des de començaments de curs, quan tots nosaltres entràvem per les portes de la residència contemplant el que seria la nostra llar durant els mesos següents. Alguns ho feien amb nostàlgia i d'altres amb sorpresa i amb intriga per saber a quina habitació els portaria el conserge i qui seria el seu company d'habitació (si es que la compartia).

A mi personalment m'ha passat volant, i es que la vida de l'universitari és única, gent. És per això que dedicarem aquest especial a analitzar-la en profunditat, o almenys tot el que hem pogut conèixer d'aquesta amb el temps que portem aquí.

Primer que tot, la vida de l'estudiant universitari mitjà no transcorre a les aules. Això és un mite. La seua vida és una farra constant en que si va a la facultat és per les braves dels bars pròxims a aquesta, o per si hi ha la sort de trobar algú de classe que tingui els apunts d'aquells dies. Una vida en que qualsevol dia es bo per agafar-la amb un botellón de 4 euros, en que qualsevol dia es bo per "liar-la". Un mode de vida que recordem que tot bon novato s'ha d'adaptar, si es que encara ho ho ha fet.

Però, és tot tant bonic? On està la trava? Es troba en els exàmens finals. La vida universitària seria comparable a unes vacances pagades si no sigués per ells. Realment el comportament dels universitaris canvia radicalment a partir d'aquestes dates i és just quan es guanyen el nom d'estudiants. Les biblioteques s'omplen de manera multitudinària i els estudiants canvien les nits de farra per nits d'estudi. Són hores on prodigiosament aprenen de cop el que la universitat havia previst que haurien d'aprendre en 4 mesos de classe. Una proesa inhumana.

Per sort, això tan sols passa dos vegades a l'any. Tota la resta és: dijous al port, divendres de ressaca, dijous al port, divendres de ressaca. En definitiva, que quan diguin que els millors anys de la vida són els que passes a la universitat, doneu-los la raó.

I res, que aquest és el primer dels dos especials que tenim previstos retransmetre abans de nadal. Després donarem per finalitzada la temporada i la la nostra plantilla es dedicarà a escriure sobre altres assumptes d'interès general però ja no sota el títol de Radio Novato.

Moltes gràcies, un cop més, per escoltar-nos.

.David el Novato 301.

Powered By Blogger